https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

VÅR KEMISKA BEREDSKAP

Är rysshotet värre än hormonhotet?

Idag diskuteras vår yttre militära beredskap (svd.se) Men hur ser vår inre kemiska beredskap ut? Vi har vissa inbyggda försvarsmekanismer mot ex. giftiga grundämnen i mindre mängd. Men inte mot de hormoninfiltra-törer som kan ta över viktiga funktioner i kroppen och göra folk hormon-
sjuka
. Evolutionen tycks inte ha räknat med ett sådant sofistikerat angrepp (som vi själva till stor del har skapat!) 
Har några bättre beredskap än andra?
Möjligen drabbas en del människor mindre för att de utsöndrar en del av ämnena snabbare innan de hinner störa hormoner. Så spekulerade en forskare jag pratade med.  Men man vet inte, och hur blir det i längden om vi ständigt utsätts för hormonstörande ämnen? När det gäller rysshotet var det bara en övning (frågor hänger i luften) och vi har inte möjlighet till beredskap varje dag, men när det gäller hormonkriget är det blodigt allvar och vi har – så vitt jag vet- ingen beredskap oavsett dag, medan beredskapen för Bieber tycks vara väl utvecklad hos somliga (tonårskaos) (stämning galen), men hur är den hos tonåringar när det gäller hotet från härdplast?
BLOGGPOSTA permalänk Vår kemiska beredskap

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed