https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN

Hur kan nya myndigheten hjälpa Krissie?

I en proposition föreslår Regeringen att Statens Folkhälsoinstitutet och Smittskyddsinstitutet läggs ner samt att en ny folkhälsomyndighet bildas, som även ska handha en del av Socialstyrelsens arbete. Folkhälsomyndigheten beräknas börja sitt arbete den 1 januari 2014. (regeringen) Hm…
Är det en administrativ besparingsåtgärd? Eller finns det några fördelar för kemikaliekänsliga? För tandvårdsskadade? Och för såna som Nathalie-som knäcks-av-borrelia och nu får rätt att jobba till 69?  Arbetsmiljön är viktig för att vi ska orka jobba längre, enligt nya pensionsåldersutredningen (ja, annars kan man ju få typ TILT som arbetsskada), men mindre viktig för den som inte ens orkar söka ett jobb (eller socialbidrag), som Krissie (29) som lider av kronisk trötthet, misstänkt borrelia och dessutom är kemikalieskadad/känslig* sen hon var 18 och nu är utförsäkrad. 
Krissie kontaktade mig i mars 2012, för att få råd om tandlagningsmaterial. Emaljen på hennes tänder hade försvagats, hon hade fått många nya hål och det sved i munnen. För nån vecka tog hennes anhöriga kontakt igen och i går pratade jag med hennes mamma, för nu är Krissie så dålig att hon inte ens orkar med ett telefonsamtal och läkarna står handfallna. Vad kan den nya Folkhälsomyndigheten göra för henne och hur många Krissie finns det? 
*) lim, fenoler & isocyanter är särskilt problematiska  för Krissie – läs mer i kemikalieboken ovan.
BLOGGPOSTA permalänk Folkhälsomyndigheten

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN”

  1. [...] både för diagnostik och vård, men diagnosen-borrelia-utreds-nu av-myndigheter! Kommer nya Folkhälsomyndigheten att ta borrelia på allvar? Patientförening: borrelia-tbe  BLOGGPOST permalänk Ta borrelia på [...]

Subscribe to RSS Feed