https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

MAGI MOT INSEKTSMEDEL?

Kan man trolla bort gift?

Så länge kemiska bekämpningsmedel används är det inte så konstigt att det finns kemikalierester-i-maten. Och cancerogena-ämnen-i-vinet. 
I hälften av 77 000 prover från mer än 500 livs-
medel fanns rester av bekämpningsmedel, enligt
en rapport  från EU:s livsmedelsmyndighet, EFSA.
27 % av proven innehöll fler än ett bekämpnings-
medel (gäller nästan alla från lever samt mer än hälften från citrusfrukter och jordgubbar). 
Kan innebära risker…
Det kan inte uteslutas att en hög konsumtion av vissa livsmedel kan medföra hälsorisker, enligt EFSA. Problemet är att EFSAs metod att mäta risk innehåller en mängd osäkerhetsfaktorer och måste utvecklas. Hm. Man känner sig som en försöksråtta. Men den goda nyheten är att vissa insektsmedel bryts ner snabbare än andra! Fast så länge man inte vet vad som har använts kan man inte vara säker på vad som kan finnas kvar. Men man kan ju alltid säga a-pa-REE-see-um, som Harry Potter, och få dem synliga, eller eh-vah-NESS-co, och hoppas att de försvinner.
Eller köpa ekologiskt. (ekologisk-försäljning upp-o-ner!) Fast en del anser ju att insektsmedel är nyttiga! (efsa.europa) Foto: missmagicgirl BLOGGPOST permalink Magi mot insektsmedel?

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “MAGI MOT INSEKTSMEDEL?”

  1. admin skriver:

    ..om man inte kan trolla bort gifterna, så kan det bli giftiga giftermål:
    http://kemikaliedetektiven.se/wordpress/?p=32154

  2. [...] sägs det ju. Fast det kanske beror på vad man dricker, och eftersom jag inte tror på Magi mot insektsmedel så dricker jag bara ekologiskt vin och inte så ofta. Här finns lite medvetna tips om [...]

Subscribe to RSS Feed