https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

BARNASTMA AV BISFENOL A

Ökad astmarisk av BPA i fosterlivet!

Barn som tidigt utsätts för plastkemikalien bisfenol A* (BPA), (som är förbjuden i nappflaksor i EU), löper en ökad risk att utveckla barnastma, enligt en ny studie, den första som fastställt ett samband. 568 mödrar och barn i New York testades och man fann att BPA exponering under gravidi-
teten ökade oddsen för pipljud och astma vid 5 års ålder. Fler än 90 % av de testade barnen hade spår av BPA-i urinen, dock inte mer än genomsnittsungar i USA. Musstudier har visat på ett liknande samband. sciencedaily 
P.s.Även ftalater sätts i samband med barnastma (Karlstad/univ) Exponering för flera hormonstörande ämnen kan ge upphov till Giftiga giftermål! Undrar om barn får astma även om mamman kissa bisfenol S. (Ekologisk livmoder) Foto: astma-hjälpmedel för barn activecare 
*) läs mer om Bisfenol-A BLOGGPOSTA permalänk Barnastma av bisfenol A

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “BARNASTMA AV BISFENOL A”

  1. admin skriver:

    ..Tänk om hjälpmedlen mot astma innehåller bisfenol A? Den på bilden ser ju väldigt polykarbonatig ut!!

  2. [...] för ämnet som foster, visar en annan studie. (ehp.niehs.gov) (Tidigare studier visar på barnastma-av-bisfenol-a) 3. Möss skadades av låga doser BPA, men inte av höga, skriver scientificamerican. 4. MEN vi [...]

Subscribe to RSS Feed