https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

BPA TILL KAROLINSKA?

Bisfenol A funnet i dricksvatten!

Hormonstörande-ämne-funnet-i-dricksvatten! Av 22 prover på dricksvatten från Stockholm, Göteborg och Malmö fann man bisfenol A ( BPA) i 8
Visserligen i liten mängd , men ändå. (lite är ju det nya mycket, se inlägg) Så nu ska folk fortsätta att tillreda välling med det i nappflaskor förbjudna ämnet? Det handlar om s.k. relinade äldre rör som plastbelagts på insidan, och som ’bara’ finns i 3000 svenska lyor men som jag slapp! 
I Hagastaden och nya Karoinska handlar det om helt nya rör och kopplingarna i vattennätet är redan på plats. De som innehåller bisfenol A, ett ämne  som inte borde finnas där, och som myndigheterna nu ska analysera riskerna med i dricksvatten  I ett par fall har man även hittat det i vatten från ledningsrör utanför fastigheter (nyteknik) Kanske i sådana med BPA-kopplingar? Läs den intressanta debatten mellan en gräsrot och en representant för Stockholm Vatten i inlägget
BPA till Hagastaden? (hemhyr) Regeringsuppdrag-om-bpa i-dricksvattenrör!
BLOGGPOSTA permalänk BPA till Karolinska?

Both comments and pings are currently closed.

4 Kommentarer to “BPA TILL KAROLINSKA?”

  1. admin skriver:

    Uttrycket ”lite är ju det nya mycket” är kanske lite otydligt. Det syftar på att en pytteliten mängd av ett hormonstörande ämne kan påverka mer och på ett annat sätt än en större mängd av samma ämne. Mer senare. (Du kan också läsa mer i boken Impotensmadrassen som nu finns på Rea – se ovan.)

  2. [...] Satsa på att förebygga – se keep-a-breast! Notera att BPA kan finnas i dricksvattnet (se inlägg av igår)  P.s. Se även Brandkvinnor & bröstcancer! (Dn.se) (skanskan) (Svd.se)  *) Breasts, se [...]

  3. [...] i nappflaskor? (Bisfenol-fri-bebis). Samtidig smygs det in på andra ställen, t ex i vattenrör (bpa-karolinska). (bpa-stör-gener) BLOGGPOSTA permalänk Tandhål av bisfenol A? Inlagd i Okategoriserade | [...]

Subscribe to RSS Feed