https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

SÄNGSKANDAL & SÖMN!

Piggare gener med giftfri madrass!

Sömnbrist-påverkar-700-gener. skriver bl a DN.  Och sömnen påverkas av sängen, skriver jag. Den bör vara bekväm med en näsvänlig madrass utan en massa kemikalier. Flera av generna i fråga har betydelse för vårt immunsystem och hur kroppen svarar på skador och stress! Har vi en sängskandal är frågan i inlägget om besvär av Ikeamadrassen!
Och tänk om även bebisen får svindel av vaggan? Fast nu finns det visst en app mot sömnbesvär (se nederst i gp.se) Själv ska jag lägga mig appfritt och giftfritt ikväll. Och tidigare än vanligt för epigenernas skull(svd) BLOGGPOST permalänk Sängskandal & sömn!

Both comments and pings are currently closed.

5 Kommentarer to “SÄNGSKANDAL & SÖMN!”

 1. admin skriver:

  OBS- Nu är det SUPERREA på boken Impotensmadrassen hos nätbokhandlen. Klicka ‘kemíkaliebok’ ovan för mer info.

 2. [...] eller hästkött (hoppas jag). F.ö. undrar jag om det finns Ekologiskt hästkött. (Se även Sängskandal) (svd) BLOGGPOSTA permalänk Häst i sänghalmen! Inlagd i Okategoriserade | Tags: ammoniumsalt, [...]

 3. Louie skriver:

  Hej!

  Kan du rekommendera vilken madrass/säng man SKA köpa till sina barn om man inte vill att de ska utsättas för kemikalier men ändå inte dra till sig kvalster eller orsaka latex-allergi (pga proteinet i latexen)?

  Tacksam för hjälp!!!

 4. admin skriver:

  Hej
  Återkommer snart med några länkar, men jag undrar vad du menar med ”dra till sig kvalster”. Det är alltid bra att vädra madrasser och sängkläder. Och har man problem finns det finns antikvalser-ämnen, t ex Neem.
  Ang. latex-allergi så handlar det så vitt jag vet om kontaktallergi av handskar o.d.,.inte om luftburen allergi. (Det finns en hel del information om latex och latexblandningar som innehåller kemikalier i boken ‘Impotensmadrassen’.)
  Undrar lite hur du tänker.
  Men om du är orolig få finns det flera ekologiska naturmaterial att välja bland.
  Några finns på Grön Interiör som har rea på barnmadrasser just nu.

 5. Anders skriver:

  Var hittar man en bra miljövänlig och kemikaliefri säng?

Subscribe to RSS Feed