https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

MILJÖSKATTER FÖRESLÅS!

Ek positiv till skatt på giftiga varor & ämnen!

Förslag-på-nya-miljöskatter-från Kemikalieinspektionen idag! Förslaget innefattar bl a en kemika-
lieskatt på konsumentprodukter som exempelvis kläder, skor, hemelektronik, byggprodukter och inredning som innehåller ftalater, biocider, kvicksilver, högfluorerade ämnen eller bromerade flam-skyddsmedel. Dessa varor och ämnesgrupper hör till de som konsumenter exponeras mycket för. Skatterna är förenliga med EU:s regler och bedöms vara kostnadseffektiva. Positivt gensvar från Lena Ek idag, hörde jag nyss i Studio Ett! P.s. Se svar från Kemikalieinspektionen om straff för miljöbrott i kommentar till Skobovar i finkan? BLOGGPOST permalänk Miljöskatter föreslås!

Both comments and pings are currently closed.

4 Kommentarer to “MILJÖSKATTER FÖRESLÅS!”

 1. Joakim skriver:

  Blir det skatt på vacciner som innehåller gifter också ?
  Tex, thiomesal som är en form av kvicksilver…..

 2. Linda Karlström skriver:

  Svar till Joakim:

  Jag hoppas det!

 3. [...] för hormonstörande ämnen i de produkter som vi absolut inte kan och vill avvara? Delvis Tillbaka till 1050-talet - är det lösningen? Vi får väl se vad beslutsfattarna hittar på! Jag vill i varje fall ha [...]

 4. [...] är-en-lönsam-affär! Bra, för då kommer man ha råd att betala de miljöskatter som föreslås . Skidvalla innehåller farliga ämnen som kanske hamnar i snön, eller i hjärnan? Det finns [...]

Subscribe to RSS Feed