https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

KÄRLEK & KVICKSILVER!

Blir det nåt pippa 2013, månntro?

Det går omkring 3,4 ton* kvicksilver på Stockholms gator (insyn.stockhol). Inte så konstigt att det är svårt att hitta en amalgamfri karl, om inte 90-talister är ens målgrupp vill säga. Men nu har jag äntligen hittat en i lämplig ålder som både är snus-, rök- och amalgamfri. Halleluja, tänker jag, tills han berättar att han jobbar i ett kärnkraftverk. Hm, är han lite radioaktiv då – typ som ekologiska blåbär från Ukraina? (inlägg)
Amalgamfri norrman?
Man kanske skulle satsa på en norrman istället! De ska ju amalgamsaneras för 32 miljoner kronor, har jag hört. (tannlegetidende) (helseforskn) Fast det gäller inte alla och det finns farhågor om att upplägget är helt fel, precis som det ska ha varit i en tidigare liknande studie. Hm. Mer senare. Så jag tror nog jag avvaktar lite. Noterar dock att även Lena-Eks-2013 är nolltolerant mot kvicksilver. Gäller det även kyssar, månntro? Läs mer i bif. PDF (kan vara lite svår för den oinvigde!) Obs Hg=kvicksilver: Kärlek & kvicksilver 1993!
P.s. Apropå psykiatrin på nya-Karolinska så är kvicksilver ett nervgift, och borde inte tandläkare listas i artikeln om att jobbet-kan-ge-vuxna-astma samt amalgamkyssar (som kan ryka)?
*) För 20 år sen gick det omkring ca 5-6 ton kvicksilver i Stockholm!
(Trött av kvicksilver?) (Apan fick amalgam!) BLOGGPOSTA permalänk Kärlek & kvicksilver!

Both comments and pings are currently closed.

5 Kommentarer to “KÄRLEK & KVICKSILVER!”

 1. [...] kanske är lika bra, för tänk om grodan skulle förvandlas till en prins med snus och amalgam, se inlägg!) *) pyraclostrobin är farlig att andas in (för oss) & kan irritera huden [...]

 2. [...] Det kan fler analyser ge svar på. Det finns ca 7,2 ton amalgam i Stockholmarnas munnar. (se Kärlek & kvicksilver) Hur mycket av det är bly?  *) I ett Marknadsprojekt-2012 hittades bly o. kadmium i smycken o. [...]

 3. [...] jag. Då badar jag dig först så du blir rumsren. (Om det nu blir nån nästa gång)  (Se även Kärlek &-kvicksilver) BLOGGPOSTA permalänk Schampo stör sexakt! Inlagd i Okategoriserade | Tags: Centern, grön [...]

 4. admin skriver:

  Fick ett trevligt meddelande på nyårsafton:

  ””Blir det nåt pippa 2013, månntro?” skriver Kemikalidetektiven.
  Ja, du Monica, det undrar jag oxå!

  Här har det varit ”glest” på sistone (en lätt underdrift) – det är inte lätt att få till det när man är känslig för kvicksilver. Ju.

  Hur skulle det vara med en kemist i sängen för kemikaliedetektiven?

  Snus- rök- och amalgamfri (sanerad!) med en metabolisk ålder på 35 år vid senaste mätningen, till skillnad mot min kronologiska ålder, som är högre. Det betyder att jag *sköter* mej, genomgår ”föryngring” och kommer att hänga med ett bra tag. Länge!
  Lämna ”Fjollträsk” bakom dej och kom ner till Sveriges framsida – så får vi se…

  Med utsökt högaktning
  Jan X.

  PS Gott NyttÅr, förresten! DS”

  Efter att jag svarat och tackat för erbjudandet med tillägget:
  ”Själv har jag en metabol ålder på 100, men kronologiskt är jag något yngre”, fick jag inget svar. Visst är det konstigt.

 5. [...] i fostret på två dagar. Det bör man alltså inte heller snusa… (Se apan-fick-amalgam) (kärlek & kvicksilver) BLOGGPOSTA permalänk Snusar du kvicksilver? Inlagd i Okategoriserade | Tags: amalgam, [...]

Subscribe to RSS Feed