https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

KVICKSILVER I BARNSMINK!

Make-up innehöll kvicksilver!

Leksaksmink visade sig innnehålla den giftiga tungmetallen kvicksilver.
8 av 10 prover innehöll 3,7 – 554 ppm* kvicksilver. Artikeln är från Filippinerna där flickor vill se ut som Miss Universum. warning-toxic-make-up-sets-for-girls Finns denna typ av smink även i Europa? Hoppas inte! Hoppas också att man har slutat ge filipinska barn kvicksilverhaltigt amalgam (som man blir skitful av) som bistånd!(Progr for Filipino Children -02).  Fast nu ser jag att det finns ett motstånd även i Manila: ban-mercury-laced-dental-amalgams. Läs om amalgamförsök på barn i Europa i Apan fick amalgam
*) ppm=del på miljonen BLOGGPOSTA permalänk Kvicksilver vicksilver i barnsmink!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed