https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

JOBBIGASTE JULPAPPRET!

Är H&M:s julpåsar miljöfarliga?

Är julpapper att betrakta som milljöfarligt avfall som inte platsar i pappersåtervinningen? hSnören och röd färd är värst stör hanteringen liksom julklappspapper som ofta innehåller tejp och är kraftigt ytbehandlat (skogsreflexen). Det sistnämnda torde i högsta grad gälla H&M:s blänkande julklappspåsar som jag försöker undvika för att de stinker så KEMISKT. Men i år hamnade såväl ekologiska kalsonger som icke perfluorerade (miljövänliga) vantar i sådana påsar, med den påföljd att paketen hann bli insnöade på balkongen tills det var dags. Meteorologen Pär Holmgren tycker vi ska skära ner-på-slöseriet. Jag tycker att H&M har skurit ner för mycket på antalet ekologiska kläder, hittar bara ovanstående och så några återvunna tröjor med misstänkta ftalater i nacken, den typ av ämnen som ska ingå i den stora databas-om-kemikalier-i-foster som nu planeras. Vilka kemikalier finns på julpapper och i dofterna-som får-oss-att-shoppa loss? (Må bra vs Må dåligt)
(Flygplats doftsätts) BLOGGPOSTA permalänk Jobbigaste julpappret?

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed