https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

GORE-TEX KLIMATKONTROLL..

Har Lena Ek torrt på fötterna? 

”I takt med att världen har blivit varmare har temperaturen sänkts i förhandlingsrummen”, skriver GP: (Hm, kanske har det t o m blivit fuktigare?) Hur som helst är det är svårt-läge-för-miljösamtal-i-Doha och brist på kontroll, så jag undrar om reklamen på fotot (från en Ecco-butik) även visas där. 
Att Ek-får-äka-tomhant-till-Doha gör väl inte så mycket så länge hon nåt annat än klimatgaser på fötterna, för inte kan väl Sveriges-klimatpolitik-vara sämre-än-Kinas, där man bl a tillverkar Gore-Tex (eller är det mest falska ditos?). 
Belönas för klimategoism?
Gore tex textil patenterarades 1976. och har belönats med pris för social och ekonomisk utveckling!(wiki/Gore-Tex) Hm, men klimatpåverkan då? De perfluorerade ämnen (PFCer eller PFAS) som används för att åstadkomma det vattenavvisande ytskiktet är potenta klimatgaser, som kan vara tuseltals gånger starkare än koldioxid, enligt IlPCC klimatpanel. Så kontrollen är bedräglig, väldigt lokal och kortsiktig, särskilt som vi även riskerar hälsoproblem på sikt, inte bara av Gore-Tex utan av liknande plagg som så gott som alla innehåller miljö- och hälsofarliga PFCer enligt Greenpeace senaste undersökning. ((aftonbladet.se)- Men i enlighet med sitt nyliga brev till Brussel, har nog Ek på sig nåt klimatsmart i Doha, även på fötterna, t ex att rädda den svenska skogen, eftersom kalhyggen-orsakar större-klimatutsläpp!
P.s. Fast tänk om miljöministrarna har Impregnering i hjärnan - hur blir det då? 
BLOGGPOSTA permalänk Gore-Tex klimatkontroll..

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “GORE-TEX KLIMATKONTROLL..”

  1. admin skriver:

    Notera tillägg i slutet av inlägget om skogsbruk och klimat!

  2. [...] de här gifterna.) Härrör ämnena från gammal brandsläckning eller typ Gore-Tex klimatkontroll? Vi blir inte av med dem! Problemet med de här hormonstörande ämnena är att de i motsats till [...]

Subscribe to RSS Feed