https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

PLASTFABRIK I HEMMET!?

Nyttigt skriva ut julklapparna med 3 D skrivare?

Nu finns det 3 D skrivare med vars hjälp man tillverka saker hemma, men vad innehåller och avger en sån? Som vanligt glömmer teknikkåta reportrar i sveriges radio att fråga om det är hälsosamt att vistas i närheten av laserhärdande plast? Eller metaller som ”skrivs ut” i lager på lager. Kan något gå fel? Att ta makten över produktionen måste ju innebära att man också tar eget
arbetsmiljöansvar:  Men å andra sidan slipper man inbyggd kort hållbarhet: Nytänk & Nerväxt
Fast 3 D skrivare finns (väl?) ännu inte på typ Elgiganten, men det gör vanliga laserskrivare som kan avge för hjärta och lungor farliga partiklar (ehdin) (howstuff) men Svanenmärkta borde väl vara bättre och glöm inte att tonerpatroner ska lämnas till återvinning: medvetkons
BLOGGPOSTA permalänk Plastfabrik i hemmet!?

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “PLASTFABRIK I HEMMET!?”

  1. [...] Kemikalieinspektionen om misstänkta miljöbovar. Själv misstänker jag 3-D-skrivare, se Plastfabrik i hemmet. Hur mår de som tillverkar produkterna, undrar en kommentator i Fria.nu  BLOGGPOSTA [...]

  2. [...] Men för att den ska få genomslagskraft behövs en ”killer” app!. Hm, se även: Plastfabrik i hemmet! BLOGGPOSTA permalänk Skadlig 3D-skrivare? Inlagd i Okategoriserade | Tags: 3D-skrivare [...]

Subscribe to RSS Feed