https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

MÅ BRA VS MÅ DÅLIGT!

Må dåligt av träningskläder, må bra av parfym?

När boken Impotensmadrassen (se ovan) precis hade kommit ut, fick bl a tidningen Må Bra en förfrågan om de ville skriva om den. -Nej, vi skriver bara om mat, blev svaret. Hm, bortsett från parfymer då, tänkte jag, något som faktiskt föranlett mig att i kapitel Doft & Hygienhysteri i nämnda bok föreslå att de kanske borde byta namn till ”Må Dåligt”, med tanke på att parfym enl. forskare bl a kan skada barn, se länk Norsk miljöintolerans.
Vidgade vyer hos redaktionen
Men idag ställer Må Bra den viktiga frågan: 
Är-dina-träningskläder-giftiga? Bra,  men publicerar man fortfarande
okritiska, närmast lyriska artiklar om de senaste dofttillskotten på mark-naden? Ja, här presenterar man väldoftande-fakta, inreder med parfym och lottar ut lyxig Rosa Bandet-dito ni-vann-doftkit (se Rosa länk i Psykad av parfym). Men bland bästa-parfymerna 2009 nämns även den ekolo-giska doften Tango (foto) och kolla här – en hel-familj som-blir-sjuka-av-lukter. Hm…även mögel och rök kallas här ‘doft’. Intressant!
P.s. giftiga träningskläder kan bytas ut mot ekologiska träningskläder: Ekogard Livinggreen
Trollpackan Heltrattbutiken (se foto) BLOGGPOSTA permalänk Må Bra vs Må Dåligt?

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “MÅ BRA VS MÅ DÅLIGT!”

  1. [...] nu planeras. Vilka kemikalier finns på julpapper och i dofterna-som får-oss-att-köpa-mer? (inlägg) BLOGGPOSTA permalänk Jobbigaste julpappret? Inlagd i Okategoriserade | Tags: julpapper, [...]

Subscribe to RSS Feed