https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

PLASTSKROT SOM LEKSAK!

Förskolor belönas för miljötänk!

Fyra förskolor i Vaggeryd har belönats med det lokala priset ”Bra Miljöinsats 2012″, för att man ersatt leksaker med lokalt industrispill. 
Är det en hälsoinsats?
Anna K. som skickade svtplay-länken till mig, skriver: ”Ungarna har säkert kul och tanken med återvinning är ju helt rätt. Jag bara undrar om de ö.h.t. reflekterat över kemikalier i de olika plastmaterialen, skumplast mm.”  Ja, och vart har man kretsloppat de gamla leksakerna undrar jag  - till hunddagis? skillingaryd 
Bättre med industriavfall?
Fast med tanke på vad leksaker kan innehålla (EU & leksakerna Bly i el-leksaker) så är det ju inte säkert att skrot är sämre, även om det knappast är anpassat till Leksaksdirektivet (kemi), eller är det? Det finns en definitionsmässig gråzon när det gäller vad som räknas som leksak: Eu/toys (wiki/leksak). F..ö. avänds avfall även på lekplatser i typ Giftig gunga, men platsar det i den Giftfria skolam 2018  och blir Mölndals förskolor-miljödiplomerade innan dess? barn
Foto: skumplast BLOGGPOSTA permalänk Plastskrot som leksak!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “PLASTSKROT SOM LEKSAK!”

  1. [...] mat (bl a ett i Örby), kolla får du se och fråga vad de erbjuder! De ska helst inte använda pPlastskrot som leksaker.) Man kanske kan få nåt tips från MSB, se ovan??). (OBS! Må bra förskolor AB har inget med [...]

Subscribe to RSS Feed