https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

BREVET TILL BRUSSEL!

Ministrarna vill ha giftfria kläder & textilier i EU!

Miljöminister Lena Ek och EU-kommissionären Birgitta Ohlsson har skickat ett brev med förslag på hur EU:s nya lagstiftning om textilier kan utformas. Cancerframkallande, mutagena (som förändrar arvsmassan) hormonstörande eller allergiframkallande ämnen bör inte finnas i kläder, hemtextilier, möbeltyger eller skor, menar man. Känsliga grupper, som barn och människor som arbetar med textilier, bör skyddas. Letter to the Commission Hm. Tidigare inlägg: Ministerns nya kläder 
BLOGGPOSTA permalänk Brevet till Brussel!

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “BREVET TILL BRUSSEL!”

  1. [...] har säkert på sig nåt klimatsmart i Doha, även på fötterna, helt i enlighet med det nyliga brevet till Brussel, för ingen vill väl ha Impregnering i hjärnan! BLOGGPOSTA permalänk Gore-Tex [...]

  2. [...] de ministrar som nyligen ville ha nya säkrare kläder (se inlägg), vilket resulterade i Brevet till Brussel och ett uppdrag till Kemikalieinspektionen att utreda vilka farliga kemikalier som används i [...]

Subscribe to RSS Feed