https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

SERVRAR SLUKAR STRÖM!

Internet slukar mer energi än pappersindustrin!?

Man tror ju att Internet är miljövänligt för att man spar papper, men nu visar det sig att servrar drar mer energi än hela världens pappersindustri, enligt en beräkning i New York Times! mentoronline Är det så, och ska man i så fall sluta blogga tycker ni och dra ner på sin närvaro på nätet? Är det smarta fåner som gjort att det slagit slint? Fast det kanske det inte har, för ekvationen blir förmodligen en annan om man tar vara på spillvärmen (kyrka-erbjuds-värme-fran-wikileaks-servrar) Nån sån erbjuder väl inte papperbruk, men tänk om servrarna läcker kemikalier via luftgångarna ut i omgivningen. Det måste jag kolla upp. P.s. Ditt bajs kan driva en buss – läs Lasses kommentar här! BLOGGPOSTA permalänk Servrar slukar ström!

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “SERVRAR SLUKAR STRÖM!”

  1. [...] väg och jag hoppas att den inte har hunnit förvanskas på vägen. Jag läste det hos bloggaren Kemikaliedetektiven, som länkade till Mentorline, som hänvisade till Aftonbladet, som refererade till New York [...]

  2. [...] It-Häxan. Och vilka är det? Fiberkabel med bredband överallt? Det lär ta tid (och även servrar slukar ström)! Ska vi kanske skicka meddelanden via LED-lampan? Vilken kombination är bäst ur energi-, [...]

Subscribe to RSS Feed