https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

KVICKSILVERKULOR I MUN!

Många kryddar sin blyfärs med lite kvicksilver!

Inte-riskfritt-ha-vilt-med blykulor i-matladan, skriver Svd. Och det kan  man ju hålla med om. Men det är inte heller riskfritt att ha kvicksilverkulor i munnen, vilket många (inte bara amerikaner) har, trots det svenska amalgamförbudet. Fyllningarna avger ständigt kvicksilverånga (Youtube), trots att kvicksilvret till ca 50 % är uppblandat med andra metaller. Det är bra att faran med bly i vilt utreds, men inte kvicksilverfaran tonas ner. (Fler berörs nog av den senare) Fast lösningen på Bly i kulor-probemet är väl rätt enkel – använd pilbåge! När det gäller amalgam kunde den också vara enkel, men den krånglas ständigt till. Blir det Amalgamstopp i EU, eller ej?  (profit-fri-vård?) BLOGGPOST Permalink Kvicksilverkulor i mun!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “KVICKSILVERKULOR I MUN!”

  1. Anna K skriver:

    Lite mer bly i Vättern verkar inte heller göra varken från eller till, tycks ju iaf Försvaret tycka (+ en massa andra gifter). Det är märkligt när samma sak värderas olika.

Subscribe to RSS Feed