https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

FRIHANDEL & KEMIKALIER!

Är det välstånd att ha 100-tals kemikalier i blodet?

Alla är överens om att frihandel leder till ökat välstånd. Det hör jag i ekonomiekot i radion. Men är det välstånd att ha hundratals kemikalier i blodet (underkastelsen) och en förgiftad Östersjö? (Vem skitar ner sjön?). Förgäves väntar jag på att miljö- och klimataspekter ska belysas i sammanhanget, men reportern har ingen tanke på det. Varför är ämnet ekonomi/frihandel så kortsiktigt befriat från tvärvetenskapliga reflektioner? Vi kan ju inte äta pengar. Nåja, snart får vi i alla fall bisfenol-fria sedlar! Och tomten lär fortsätta vara typ röd!
BLOGGPOSTA permalänk Frihandel & kemikalier!

Both comments and pings are currently closed.

3 Kommentarer to “FRIHANDEL & KEMIKALIER!”

 1. Stellan Tengroth skriver:

  Visst är det konstigt (eller är det?) att ekononomi/frihandel lever i sin egna bubbla. I och för sig stor, så att många får plats i den, men visst borde det vara uppenbart att miljö/klimat sätter ramarna.
  För övrigt kan man fundera på skillnaden välstånd-välfärd.
  //Stellan

 2. admin skriver:

  Lyssnade en gång till på programmet och det verkar som om det ofta är redan mäktiga män som får Nobelpriset i ekonomi och blir ännu mäktigare…
  Och Stellan hur tänker du om skillnade mellan välstånd och välfärd?

 3. Stellan Tengroth skriver:

  Välstånd är för mig nära kopplat till det materiella, medan välfärd, att färdas väl, innehåller mer. Även andra värden, som faktiskt är viktigare än kronor och ören.
  Inte säker på hur väldefinierat detta är, och kan inte på rak arm ge någon referens…
  //Stellan

Subscribe to RSS Feed