https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

TOXISKT TE I TAIWAN!

Pesticider över gränsvärdet i krysantemumté!

Hälften av 20 tésorter som testades i Taiwan visade sig innehålla rester av bekämpningsmedel, däribland nio sorters krysantemumté, varav åtta över-
skred gränsvärdena. (Konsumenter uppmanas att inte dricka den första satsen té.) Därtill tre sorters rosté, tre lavendeltéer, två sorters kamomillté samt tre örttéer med torkade bär som köpts i olika butiker.
18 bekämpningsmedel
Man hittade blandningar av 18 bekämpningsmedel, däribland karben-
dazim*, dimetomorf** och imidakloprid**, som ofta används i mat (?!?). Därtill difenokonazole och flusiconazole som är förbjudna i kryddor och andra örter i Taiwan (Gäller det även här? -har mailat Kemikalieinspektionen). Man varnar för möjliga cocktail-effekter***. taipeitimes Dricks samma téer här? Krysantemumté tycks vara  rätt vanligt före-kommande: text För nåt år sen debatterades gifter i grönt te: second-opinion. Själv har jag svårt att hitta ett som känns rent. Choklad kan också vara giftigt: Kakao & Agent Orange medan kaffe kanske kan förebygga hudcancer Kaffesump & vitamin D Foto: mightyleaf (eko- te)
*) EU sänker gränsvärdet: eur-lex **) Finns här: Slv/Bekamp.rester/2009 (eur-lex) 
***) Se länk från Låg dos – stor effekt! BLOGGPOSTA permalänk Toxiskt te i Taiwan!

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “TOXISKT TE I TAIWAN!”

  1. [...] Giftet innehåller imidakloprid (Merit Forest WG) samma nervgift som kan finnas i toxiskt te från Taiwan. Andra bekämpningsmedel nämns i giftiga granplantor. Reportrarna efterlyser [...]

  2. [...] (se foto)?.(ikea.com) I så fall kan man väl odla sin egen eko-ginseng, eller? *) toxiskt-teparty-i-taiwan BLOGGPOSTA permalänk Giftspäckad ginseng! Inlagd i Okategoriserade | Tags: bekämpningsmedel, [...]

Subscribe to RSS Feed