https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

DAX FÖR DOXADENT?

Kommer hälsovänliga tandfyllningen tillbaka? 

Tandfyllnadsmaterialet Doxadent som varken innehåller bisfenol-plast eller kvicksilver, fanns på marknaden under åren 2000-2003 . -De svenska tandläkarnas attityd till Doxadent höll på att sänka Doxa för gott, menar Thomas Karlsson, medlem i företagets ”räddningsgrupp”.
Terrängen sonderas!
Angående önskemålet att få tillbaka Doxadent, skriver Karlsson: ”Om det är möjligt kommer det ta en hel del tid och är förenat med rätt stora kostnader. Just nu är vårt fokus helt inriktat på att få in större investerare, eftersom de pengar vi har i kassan räcker till slutet av september. Omstart och nytänkt i den typ av bolag som Doxa tillhör är en utdragen process och det är den vi står i just nu. Jag kan inte lova att vi får tillbaka Doxadent men jag sonderar terrängen för att se hur möjligheterna är.”
Hm, det torde väl vara billigare att sälja ett i Norden och USA redan godkänt och efterfrågat tandlagningmaterial än att lansera ett helt nytt!? Ett Amalgamstopp i EU kan ju underlätta. Kanske är det Dax för Doxa nu? Se även ‘Tandvård’ ovan! BLOGGPOST permalink Dax för Doxadent?

Both comments and pings are currently closed.

3 Kommentarer to “DAX FÖR DOXADENT?”

 1. [...] behandlingsmöjligheter. Varje vecka får jag frågor om tandlagningsmaterial, många vill ha Doxadent* tillbaka. Så ock en tandläkare i Värmland som tröttnat på alla gifter och valt [...]

 2. Karin skriver:

  Ser inte allt du skrivit i kommentaren ovan. Vad har den Värmländsa tandläkaren valt att göra?

 3. admin skriver:

  Konstigt och tråkigt att du inte kan läsa det som står där. Kanske beror det på webläsaren (fick ett klagomål på samma sak igår från en som har Firefox, men såväl i Chrome som Internet Explorer som jag själv har syns det bra) Ser du andras kommentarer? Syns denna bra?
  Har bett tandläkaren om en intervju och då jag inte fått svar än är jag osäker på om hon vill att jag ska sprida mer information.
  Hon säljer i alla fall ekologiska produkter.

Subscribe to RSS Feed