https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

NYTTIGA INSEKTSMEDEL?

Undervärderas ekomat i ny studie?

Ekologisk-mat-inte-nyttigare än sån med bekämpningsmedelsrester,
skriver Dn om en ny studie från Stanford där man bl a noterat att halten bekämpningsmedel är lägre hos barn som äter ekologiskt (det måste väl vara bra*?) fast inte hos vuxna och ekologisk-mad-giver-dig-ikke-flere-vitaminer, skriver en dansk tidning, men nätsidan Mother Jones menar att Stanford-studien undervärderar ekologisk mat: five-ways-stanford-study-underestimates-organic-food. Och nya iinsektsmedel är väl knappast nyttigare än gamla gifter som kan ge stroke,? *) För inte så länge sen tyckte forskare att barn skulle undvika typ hormonstörande frukt ,ekologisk mat. (svd.se) BLOGGPOSTA permalänk Nyttiga insektsmedel?

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “NYTTIGA INSEKTSMEDEL?”

  1. Stanfords metastudie påstår att ekologisk mat inte är bättre än konventionellt odlad, men studien saknar trovärdighet. En av metastudiens 12 signaturer är Ingram Olkin som tidigare var betald av tobaksindustrin för att friskriva tobaksrökning som orsak till cancer. Bland de övriga 12 som signerat studien finns tre studenter, en bibliotekarie och forskare som arbetar med ”hälsopolicys” på ett Stanford, finansierat av Cargill, världens största företag inom konventionell matproduktion.

    http://wp.me/p17M3t-4UH

  2. [...] Eller köpa ekologiskt. (ekologisk-försäljning upp-o-ner!) Fast det finns ju de som anser att insektsmedel är nyttiga! Foto: missmagicgirl  BLOGGPOSTA permalänk Magi mot insektsmedel? Inlagd i Okategoriserade | [...]

Subscribe to RSS Feed