https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

MUTERADE PAPPOR!

Tiden och kemikalier förändrar gener!

Äldre-pappa ökar-risk-för autism och schizofreni, enligt ny studie.
Förändringar i arvsmassan (DNA), s.k. mutationer ökar med åldern, inte bara hos kvinnor utan även hos män*. En bidragande orsak skulle kunna vara ökad vardagsexponering för ex. hygienprodukter med parabener och bisfenol som påverkar processer som spermieproduktion (precis som ålder) (se inlägg)dioxiner i T-banan samt PAHer i bl a konstgräs som många yngre såväl som äldre pappor tycks gilla (Ftalater i fotbollsplan) Men kemikalier ingick nog inte i studien som jag inte läst i original. Läs Autim av miljögifter! (dn.se) (gp.se) (sr.se)
*) mutationer hos män ger enligt studien andra skador hos barn (t ex autism) än de gör hos kvinnor!  BLOGGPOSTA permalänk Muterade pappor!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “MUTERADE PAPPOR!”

  1. [...] sök på diagnoserna till höger, den enda som endast återfinns i ett inlägg är schizofreni (Muterade pappor). Mer senare om vissa B-vitaminers betydelse i sammanhanget. Se även Autism av miljögifter! [...]

Subscribe to RSS Feed