https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

PÅTRYCKNINGAR HJÄLPTE!

Johnson & Johnson blir mindre giftiga!

Företaget Johnsons & Johnsons (J&J) produkter säljs över hela världen.
Efter påtryckningar (sedan 2008) från 175 miljö- och hälsoorganisationer med sammanlagt 1,7 miljoner medlemmar har man gått med på att ersätta giftiga ämnen i hygienprodukter för vuxna senast 2015 och i sådana för
barn (typ No Tears Schampo) i slutet av 2013. skriver Nytimes
1,4 dioxan, formaldehyd, triclosan, parabener, ftalater & dofter!
1,4-dioxan* och formaldehyd (som sakta löses ut ur en kemikalie som heter quaternium-15 för att döda bakterier) ska bort eftersom de kan vara cancerframkallande och irriterande för ögon, hud och andningsorgan. Dock kommer man att tillåta kemikalier som utsöndrar  formaldehyd när inget fungerande ersättningsämne finns och sänker nivån på 1,4 dioxan till under 10 delar på miljonen. Hm… Därtill fasas triklosan, ftalater och parabener ut liksom doftämnen som inte deklareras på etiketten. (youtube-klipp 2011) Hm, kommer påtryckningar att få J&J att sluta sälja kvicksilveramalgam också? iaomt Eller har man redan gjort det?
* en biprodukt av etylenoxid som lär göra hårda ingredienser mjuka läste jag nånstans (?)
P.s. Tävling om hormonstörd hygien avgjord. BLOGGPOSTA permalänk Påtryckningar hjälpte!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “PÅTRYCKNINGAR HJÄLPTE!”

  1. [...] Ämnet triclosan tas upp. Det är giftigt i triljondelar, men används ändå. Men det händer att påtryckningar hjälper! (Finns det Triclosan på mobilen?)   I Sverige är Läkemedelsverket tillsynsmyndighet för [...]

Subscribe to RSS Feed