https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

KALIFORNIEN I FRAMKANT?

Ny lag reglerar 1200 giftiga kemikalier!

EU:s kemikalielagstiftning (Reach) med alla sina brister är den tuffaste i världen. Men frågan är om inte Kalifornien knappar in med sin Gröna kemikalielag från 2008 (den grönaste i USA) som nu ska omsättas i praktiken och ge konsumenterna information om 1200 av de giftigaste kemikalierna i vardagsprodukter så att de kan påverka sin hälsa.
Listas på nätet
Konsumenterna kommer att kunna ta del av hela kemikalielistan samt vilka tillverkare som har eller inte har ersatt kemikalierna med mindre giftiga alternativ. Men under de första åren begränsas åtgärderna till 5 vanliga produkter och några få av kemikalierna. Guidelines-help-ID-toxic-home-products Fast användningen av parfym begränsas ju (Pistol ja- parfym nej!) Men med tanke på att det används mer kemikalier i USA än i Europa (är det 45 kemikalier miljoner i omlopp?) så kanske vi är i framkant ändå, bortsett från vissa hemlisar (läs)
och lilla Sverige bidrar faktiskt till internationell vägledning på området: Ogiftiga kemikalier.
OBS! Semestern fortsätter lite till! BLOGGPOST permalänk Kalifornien i framkant?

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed