https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

HJÄRTSJUK AV DOFTSPRAY!?

Parfymerad rengöring påverkar hjärtat!

Danska Miljø og Sundhed (kemi.dk) varnar för att parfymerat rengöringsmedel och sådant i sprayform kan öka risken för hjärt- och kärlsjukdom. Tidigare har man fokuserat på astma och allergier i sammanhanget, men en ny studie från Schweiz visar bl a att äldre som använder doftspray (”luftrenare”) i sitt hem minst en gång i veckan har en förändrad hjärtrytm jämfört med de som inte använder det.  Detsamma gäller rengöringsmedel i sprayform eller med parfym. 500 personer deltog i studien. ekstrabladet faceb. (Läs även om Giftigt kvinnohjärta)
Dog av doftspray! 
Doftspray innehåller lösningsmedel som  kan skada hjärnan. Allt fler ungdomar berusar sig med doftspray. (expressen) Det kallas att glejda (barometern) och kan-vara-livsfarligt. En flicka dog av två andetag i en plastpåse.
Läs mer om luftfräschare i ”kemikalieboken” – se ovan! 
(Se även Upphetsande doftgran) BLOGGPOST permalink Hjärtsjuk av doftspray!?
Both comments and pings are currently closed.

3 Kommentarer to “HJÄRTSJUK AV DOFTSPRAY!?”

 1. admin skriver:

  Kom att tänka på Roger som jag intervjuade när jag skrev kap. Doft- och Hygienhysteri i boken Impotensmadrassen. Hans fru envisades med att parfymera hemmet med tvålar och Ajax mm, vilket ledde till att han fick ont i hjärtat och sedan hände detta:
  ”-Jag gick in i varuhuset och på vägen passerade jag tvättmedelsdisken, och då fick jag kramp i hjärtmuskeln och det var med mina sista krafter jag backade ut. Jag förstod att det var nåt i affären som jag inte tålde och då kom jag på att det naturligtvis var tvättmedelslukten. Hjärnan ville inte vara kvar i den där lukten och den stängde helt enkelt av blodflödet till hjärtat, för om man skulle vara kvar så skulle man inte överleva.
  Efter skräckupplevelsen satt Roger helt orörlig en halvtimme på en bänk och väntade på att pulsen skulle bli normal.
  -Jag trodde först att jag fått en infarkt. Sen när det lugnade ner sig körde min fru mig i varuvagnen till bilen.”
  Samlivet var det inte mycket bevänt med under den här tiden.
  ”-Det var med livet som insats som man nån gång lyckades ha sex, sa Roger.”
  Ett par veckor efter att han flyttat från frun, hade han inga som helst problem från hjärtat.

 2. Berit N skriver:

  Intressant och väldigt otäckt! Jag nyser när jag använder Svinto och tvättmedel har jag svårt att gå förbi på affären. Det killar otäckt i näsan. Men värre än så har det inte varit. än. :-(

  Doftgran var otäckt i ungdomen redan, sen har jag klarat mig ifrån dem. I en affär som säljer doftljus blir jag inte kvar länge.

  Tänkte inte på det; jag är nog lite känslig ändå…

 3. admin skriver:

  En liten studie visar att en avsevärd andel människor är kemiskt intoleranta
  http://www.reuters.com/article/2012/07/12/us-chemical-intolerance-idUSBRE86B19420120712

Subscribe to RSS Feed