https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

APOE, APP & ALZHEIMER

Protein, kvicksilver och Alzheimers sjukdom!

Man kan upptäcka tecken-på-Alzheimers-i-30-årsåldern, skriver Dn idag, men en ny näringsdryck-kan-hjälpa-Alzheimersjuka
Därtill har man upptäckt en ovanlig-genvariant-som skyddar-mot-
Alzheimer
hos genen som producerar proteinet APP i hjärnan, som länge har misstänkts spela en central roll i utvecklingen av Alzheimers
Det skulle apoE också kunna göra. Det är ett annat protein som jag skrev om 1999*, för att det kan ha betydelse för kroppens förmåga att avgifta tungmetallen kvicksilver, som i sin tur kan spela en roll när det gäller utvecklingen av Alzheimers. (B12, kvicks, demens). Här ett sammandrag:
Tre varianter av apoE!
Apolipoprotein E (apoE) är ett protein som transporterar kolesterol i blodet. Hos människor förekommer det i tre varianter; 2, 3 och 4. Eftersom apoE 2 har två cystein är det bättre på att fånga upp kvicksilver än apoE3 med bara en cystein, som i sin tur är bättre än apoE4 som inte har nåt cystein alls. Människor med apoE4 varianten löper därför en större risk att utveckla Alzheimers än de med apoE2, medan de med apoE3 hamnar mittemellan. Samma mekanism skulle kunna spela en roll även när det gäller andra degenerativa sjukdomar, t ex ALS, Parkinsons och M.S.
Är den sämre varianten vanligare hos skandinaver?
Man kan ta reda på vilken variant man har genom ett blodprov, men testet görs oftast bara i samband med forskningsprojekt. Enligt läkaren Lars Lannfelt vid geriatriska kliniken i Huddinge så föds de flesta (60-65%) med apoE3, 5-20 % med apoE4 och endast 10 % med apoE2. -Men det kan skilja sig mellan olika populationer. ApoE4 kan vara mer vanlig hos människor i Norden, trodde han. -Men man har inte undersökt det här tillräckligt ännu, men det verkar som om genen utgör en generell sårbarhetsfaktor för nervsystemet. AIDS-patienter med ApoE4 proteinet utvecklar oftare perifera neuropatier. Hm. Vet man mer nu? Här är två senare artiklar: ncbi.nlm.nih, keytoxins/04/Hg/alzheimer’s *) ”ApoE protein, mercury and Alzheimer’s Disease”, HMB 4/99)
BLOGGPOSTA permalänk ApoE, APP & Alzheimer

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “APOE, APP & ALZHEIMER”

 1. Hanne skriver:

  Hej
  SUPER god oversigtsartikel, som du har skrevet.
  Her er artiklen, som du vist kun har abstract på. Jeg har fået den af en af forfatterne Mike Godfrey.
  Medsender også materiale som jeg har fra Prof. Boyd Haley. Der er også en super god video, hvor Prof. Boyd Haley omtaler sammenhængen mellem Alzheimers, Hg og APO E4
  apo-E_PDF_copy
  Ha´ en god dag
  Med de bedste hilsner Hanne

  PS. Kender ingen, som er blevet testet, selvom det kunne være yderst interessant, men som du ved, så er det økonomien, som tæller.

Subscribe to RSS Feed