https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

NORSK MILJÖINTOLERANS!

Krav: parfymfria sjukhus & transportmedel!

Över en miljon norrmän tål inte s.k. god lukt aftp.
I artiklar i norsk press (vg) (aftenb) fokuseras på individuell doftöverkänslighet, men i vg.no varnas
för att barn kan skadas!
(Se även inlägget Vadå doftöverkänslig?)
Parfymfri offentlig miljö, tack!
Det handlar inte bara om parfym ur flaska, utan även som ingrediens i t ex sköljmedel (som många hatar och som jag ska skriva mer om snart). 
Arne Langlo, styrelsemedlem skriver:  ”Vi i MCS-Norge ønsker å påpeke et problem i vårt samfunn som marginaliserer og ekskluderer store grupper av befolkningen. Det dreier seg om kjemisk miljøintoleranse som i stadig større grad blir et problem i vår hverdag grunnet den stadig økende parfymebruken. Det være seg parfymebruk på kropp eller i klær.” ”Særlig sykehus, buss, taxi og andre offentlige tjenster bør være kjemikaliefrie soner.”
Norsk bok on-line! Läs prof. Kjell Aas bok ” Miljohemming, en skjult funksjonshemming!” Mer info. finns på inneklima och på föreningen MCS Norges sida (MCS står för Multiple chemical sensitivity, det som norrmännen kallar Kjemisk miljøintoleranse.)
P.s. MCS är ett internationellt problem. Här kan du lyssna på ett spanskt radioprogram: sopa-toxica-perfumes (giftig parfym-soppa). Nu bildas en MCS-förening i Sverige. Här vill handikappade-ha-doftfria-sjukhus o. det finns visst några: sr.se BLOGGPOST permalink Norsk miljöintolerans!

Both comments and pings are currently closed.

3 Kommentarer to “NORSK MILJÖINTOLERANS!”

  1. [...] bring-your-guns-but-leave-your-perfume-at-home (fotoakuten) *) multipel kemisk känslighet (Norsk miljöintolerans) BLOGGPOST permalink Pistol ja – parfym nej! Inlagd i Okategoriserade | Tags: förbud, [...]

  2. [...] Coop, en av många butikskedjor som saluför oekologiska tvätt- och skölj- medel som många - inte bara norrmän - besväras av. Kommer hon att ta tag i den frågan? BLOGGPOST permalänk Eko-mode i Göteborg! [...]

  3. [...] ”Må Dåligt”, med tanke på att parfym enligt forskare kan skada barn, se länk i Norsk miljöintolerans. Vidgade vyer hos redaktionen Just idag ställer Må Bra frågan:  [...]

Subscribe to RSS Feed