https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

BLÅBÄRSBUBBLAN!!

Hypersubventionerade blåbär!?

Överkonsumtionen-skapar-en-bubbla, skrev en miljöekonom i Svd igår.
”Nuvarande regler för utbytet på marknader är inte hållbara.”
De ekonomiska modellerna är behäftade med ett strukturellt fel, menar han, som fortplantar sig genom produktions- och distributionskanaler till konsumenterna. Som köper typ onödiga importbär, menar jag, och tycker de är hyfsat prisvärda. För att kostnader som åsamkats andra och miljön inte har betalats, dvs plockarnas koldioxid-kostnader, och alla blåbärsresor kors och tvärs – läs mer i Blåbärsbluffen!  Miljöfarlig modell är en hypersubventionerad parallell – fast mycket värre.
fotoakuten BLOGGPOSTA permalänk Blåbärsbubblan!!

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “BLÅBÄRSBUBBLAN!!”

  1. [...] och möjligheter. – Istället för BNP – hur mäter vi välfärd? (och hur mäter vi Blåbärsbubblor?) BLOGGPOSTA permalänk Tillväxtforum 2012 Inlagd i Okategoriserade | Tags: Almedalen, tillväxt [...]

  2. [...] (Är importerade blåbär radioaktiva?) Läs mer i Blåbärsbluffen och Blåbärsbubblan  P.s. Har fortfarande semester! BLOGGPOSTA permalänk Blåbärsoligarki? Inlagd i [...]

Subscribe to RSS Feed