https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

DAX FÖR DOXA NU?

Sjätte AP-fonden förlorade 250 miljoner på Doxa!

AP-fonderna slösar enligt DNs-granskning med skattepengar och tjänste-
män-lever-lyxliv
. Som om inte det vore nog sjabblade Sjätte AP-fondens dotterbolag SLS Invest nyligen bort 250 miljoner i dentalbolaget Doxa AB, när man som majoritetsägare sålde samtliga aktier för 1 krona!! (unt.se)
-Äsch, det är väl så det går till, säger en kunnig vän. -Investmentbolag satsar i tio bolag, förlorar på åtta och vinner 50 gånger om på två!
Är det så? Och är det rimligt att pensionspengar hanteras hur som helst?
Kunde ha lönat sig till gagn för många!
När det gäller Doxa kunde satsningen ha lönat sig och blivit till stor nytta för människor och miljö, om Doxa istället för att leva gott på bidrag fortsatt sälja sin bisfenolfria, klimatsmarta fyllning som så många ville ha. Enligt en initierad källa har SLS Invest hållit de anställda som ”gisslan” och flera gånger nyckfullt krävt ändrad inriktning på verksamheten. Om det stämmer vet jag inte.
Rekonstruktion pågår!
Och nu då? Kommer man att tänka om? Till de luttrade aktieägarna skriver Doxa bl a att man gjort en marknadsundersökning om vilka produkter baserade på Doxas teknologi som är lämpliga för marknaden, varav den första beräknas kunna lanseras 2014: ”Bland de prioriterade produkterna märks barntandfyllning som även fungerar för mindre hål i permanenta tänder hos vuxna”
Hm, låter precis som det redan existerande ovannämnda klimatsmarta materialet Doxadent! Det som Ny Teknik beskrev så här 2002. Nej, det verkar inte vara dax för Doxa än. Om nånsin.
(Se Grön tandvård nu! / klicka Tandvård ovan) P.s. För övrigt plundrades ett Sjätte AP-fonden ägt bolag 2009! BLOGGPOST permalink Dax för Doxa nu?

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “DAX FÖR DOXA NU?”

  1. [...] gjorde Sjätte AP-fonden också när de schabblade bort ett klimatsmart tandfyllningsmaterial: Dax för Doxa nu? Vore det smartare att satsa på ett Omställningverk för en hållbar ekonomi? (Nerväxt eller [...]

  2. [...] än att lansera ett helt nytt!? Ett Amalgamstopp i EU kan ju underlätta. Kanske är det Dax för Doxa nu? Se även ‘Tandvård’ ovan! BLOGGPOST permalink Dax för Doxadent? Inlagd i [...]

Subscribe to RSS Feed