https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

GRÖN TANDVÅRD NU!

Fler valmöjligheter och demokratisk tandvård!

Att sköta-tänderna-ska-löna-sig, skriver Svd. Visst, men det ska löna sig att gå till tandläkaren också. Man ska inte behöva riskera nya problem efter att ett tandrelaterat har åtgärdats. Ofta till dyra pengar. Nu slipper man kvicksilver i tänderna, men riskerar att få bisfenol A istället (kanske t o m BPA i roten?). Samtidigt som det finns ett hyfsat alternativ som är ”förbjudet” (Klimatsmart fyllning). Hur demokratiskt är det?
Tandvårdsrevolution?
Jag får ofta frågor från unga människor (har de gamla resignerat?) om varför det finns så få valmöjligheter inom tandvården och varför det är så mycket hemlighetsmakeri. Så det är nog inte tandvårdsreformer vi behöver - det är en tandvårdsrevolution. Konkret information om vad som används i våra munnar (något som tandläkaren sällan vet) och fler alternativ när det gäller material och metoder. Men kan det ske inom den reguljära toppstyrda tandvården? Kanske inte. Men släpp i så fall fram alternativ miljövänlig tandvård. Det finns ju komplementär, alternativ medicin, så varför inte även tandvård? (Se även ‘TANDVÅRD’ ovan)
Miljövänliga servetter!?
När jag sökte på ‘grön tandvård’ på nätet (på engelska) så kom det upp tusentals sidor. En del var ‘gröna’ för att de hade miljövänliga servetter, andra för att de inte använde amalgam eller hade lågenergilampor…. Sorry, det räcker inte! BLOGGPOSTA permalänk Grön tandvård NU!

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “GRÖN TANDVÅRD NU!”

  1. [...] det verkar inte vara dax för Doxa än. Om nånsin. (Klicka Tandvård ovan – se även Grön tandvård nu!) P.s. För övrigt plundrades ett Sjätte AP-fonden ägt bolag 2009! BLOGGPOST permalink Dax [...]

  2. [...] helhetsgrepp? Läskigt!!! Och vad ska vi i så fall göra med alla miljöfarliga optimister? Och tandvården? (gp.se) BLOGGPOSTA permalänk BPA-topp av isberg? Inlagd i Okategoriserade | Tags: bisfenol A, [...]

Subscribe to RSS Feed