https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

KVICKSILVER I TONFISK!

Gravida avråds vs rekommenderas äta burkmat! 

I Svd avråds gravida-från-mat-i-konserver, p g a bisfenol A-beläggninen i burkarna, medan Kättil Svensson vid Livsmedelsverket tycker de kan äta några burkar nyttig tonfisk i veckan, medan Miljömedicinska institutet tycker de bör begränsa sig till några gånger per år p g a den höga kvick-silverhalten (ki.se) i tonfisk som lagrar upp mer metylkvicksilver än mindre fiskar, eftersom den äter så många små. Läs mer i Mystisk dammtuss P.s. Undrar om man kan bli fet av fet fisk? 
BLOGGPOST permalänk Kvicksilver i tonfisk!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “KVICKSILVER I TONFISK!”

  1. [...] (Varför får de inte bita i ben som förr?) Och de äter väl burkmat med BPA också (inlägg)! Nåja, de äter den väl i varje fall inte med bisfenol A-fyllningar i tänderna, eller gör de? [...]

Subscribe to RSS Feed