https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

GIFTIGT KRAV-MÄRKE?

Är klistermärket ätbart?

-Pontus, du måste ta bort klisterlappen innan du äter äpplet, ropar pappan till sin son i parken. Han vänder sig till mig och säger förklarande. -Han kan dö om han äter det!
Är det så, säger jag fundersamt. 
Med pappans ord ringande i öronen sticker jag nån dag senare fingrarna i halsen, då jag misstänker att jag ätit upp en bit av ett dylikt märke. Men inte kan man väl ha livsfarliga märken på KRAV-märkta produkter. Eller kan man?
- Äh, det är klart att dom inte är giftiga, säger en annan förälder, men dom kan ju fastna i halsen! Den alerte läsaren kommer säkert omg. att kontakta KRAV och fråga hur det ligger till.
F.ö. lär vi-leva-över-våra-resurser. (svd) (gp.se) Fast det löser man väl vid Rio+20-mötet? Om inte så får vi väl börja återvinna KRAV-märkena! BLOGGPOSTA permalänk Giftigt Krav-märke?

Both comments and pings are currently closed.

4 Kommentarer to “GIFTIGT KRAV-MÄRKE?”

 1. Elin S skriver:

  Giftigt eller inte så skulle jag inte äta märket. Ugga :|

 2. Ingvor skriver:

  Tvättar alltid frukten och samtidigt åker klistermärket bort!

 3. Bernadette skriver:

  Varje gång jag ser etiketten tänker jag…när kommer de att hitta ett bättre alternativ? Men eftersom vi pratar om det och en tanke sällan kommer ensamt är ett bättre alternativ kanske redan på gång? :-)

 4. admin skriver:

  Det kom ett mail-svar från KRAV:
  ”Hej, tack för länk till ditt blogginlägg och fråga.

  Limmet som används på etiketten (och det är ju limmet som kommer i kontakt med frukten) är noga kontrollerat så att det inte innehåller farliga gifter. Frågan om plastetiketten är ätbar är svårare att svara på. Vanligtvis är det framförallt pappersetiketter som används. Dessa etiketter ska vara nedbrytbara, men om de är ätbara är en annan fråga som jag inte har något rakt svar på.

  Hör gärna av dig om du har fler frågor.
  Allt gott/

  Kristin Cooper
  PRESSANSVARIG”

Subscribe to RSS Feed