https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

MILJÖFARLIG MODELL!?

Medias modehets hindrar ungas hållbarhet?

För smala eller för solbrända modeller, kritiseras med jämna mellanrum i medierna (senast hms-bikinimodell gp.se svt.se), men ”giftiga” modeller iklädda mördande mode är det sällan nån som opponerar sig emot, trots att journalistkåren beskylls för att vara miljöpartister! (journalisten)
Agerar tvärtom!
Unga trendiga människor har en vilja att vara miljömässigt hållbara, men agerar tvärtom, enligt en ny forskarrapport som presenteras i Miljöma-gasinet. Om det stämmer, så undrar man ju varför. Är det medierna som med sina ensidiga modereportage, utan information om hur kläderna framställts (med vilka kemikalier) och deras miljö- och hälsopåverkan stjälper de ungas miljöambitioner? 
Integrera miljöfrågorna!
Modets baksida, dvs miljö- hälso- och klimatpåverkan, tas upp separat (om alls) på sena sändningstider i typ Svt eller i nån sällsynt artikel om ”ekologiskt”, som om det skulle handla om helt separata företeelser. 
Befäster miljöförstöring!
Vad skulle hända om de olika aspekterna integrerades i varje tidnings-reportage och i varje klädblogg? Skulle inkomsterna minska? 
När den senaste rapporten om gifter i kläder kom så var det bara en modebloggare som nämnde den (se länk mitt i inlägget Tvåkönat av tvättorgie!)
Hm-befäster-livsfarligt-skönhetsideal, skriver Dn, men många medier befäster ett miljöfarligt ideal! Och när det gäller Cancerfonden borde de väl även opponera sig mot cancerframkallande kläder!
P.s. Om du undrar vad det är för sparkdräkter på bilderna, så lottas de ut i ett mailutskick som jag skickade tillbaka med frågan om vad de innehåller. Svar: ”Du får kolla på deras hemsida, vi bara lottar ut dem”. Läs om när-egot-tar-examen! BLOGGPOST permalink Miljöfarlig modell!?

Both comments and pings are currently closed.

3 Kommentarer to “MILJÖFARLIG MODELL!?”

  1. [...] som håller i 25 år är under utveck-ling (, men hur länge ska kläder vara moderna för att miljöfarligt mode ska bli hållbart?) Se Glödlampskonspirationen  BLOGGPOST permalänk Nytänk och [...]

  2. [...] som de miljömässiga och alla transporter kors och tvärs – läs mer i Blåbärsbluffen! Miljöfarlig modell är en ännu en hypersubventionerad parallell – fast [...]

  3. [...] konsumenterna (eller hörde jag fel?)! Själv efterlyser jag mer eko-mode! (inlägg) och färre Miljöfarliga modeller!  BLOGGPOST permalänk Foto: Miljöminister Lena Ek Ministerns nya kläder! Inlagd i [...]

Subscribe to RSS Feed