https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

OHÅLLBARA HANDTAG!

Cancerkemikalier i resväskornas handtag!

När Råd & Rön testade resväskor hittade man det man kallar giftbomber i några: ”Sidohandtagen på Samsonite Cubelite och American Tourister Tokyo Chic (också tillverkad av Samsonite) innehöll stora mängder polycykliska aromatiska ra kolväten, PAH, som är cancerframkallande. Handtaget på Tokyo Chic innehöll också hormonstörande ftalater.”
Tas upp via hud och inandning!
Halten PAH var 18000 mg/kilo, att jämföra med 10 mg/kilo som är den tillåtna i bildäck. Ämnet tas upp via inandning och av huden och kan orsaka hudcancer, men sprids även i kroppen via blodomloppet, enligt Sten Flodström, Kemikalieinspektionen som intervjuas i artikeln. radron/resväskor (Man måste vara prenumerant för att läsa allt.)
F.ö. har jag själv råkat på handtag som jag inte velat hålla i och som luktat misstänkt illa.
(Miljögift i hantlar) P.s. PAHer och ftalater kan även finnas i LEKPARKEN – klicka ovan till höger. 
BLOGGPOST permalänk Ohållbara handtag!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “OHÅLLBARA HANDTAG!”

  1. [...] nog även blyväskorna ftalater, som kan finnas i den typen av syntetblandning. Läs även om Ohållbara handtag! (ekot) BLOGGPOSTA permalänk Ftalater i finväskan? Inlagd i Okategoriserade | Tags: Bly, [...]

Subscribe to RSS Feed