https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

DIABETES AV SÄNGEN?

Giftig säng = sömnbrist = diabetes ?

Rubbad-sömn-kan-leda-till-diabetes, skriver Dn idag. Ämnesomsättningen påverkas av en rubbad sömncykel, vilket i sin tur kan leda till förändningar som påminner om diabetes. Sömnrubbningar kan ha flera orsaker (vilket inte behandlas i artikeln), en av dem är sängen, som förutom att vara obekväm, kan avge kemikalier som stör sömnen. En del av kemikalierna kan (i värsta fall) vara hormonstörande och skulle (i värsta fall) kunna fördubbla risken för typ 2-diabetes (Diabetes av doftljus).
P.s. Pratade med Ikea igår om varför deras natursäng (se foto) inte längre kallas ekologisk (mer senare). Läs om ekologiska hotellsänger samt mer om sängdjungeln mm i Impotensmadrassen (se ”kemikaliebok” ovan). BLOGGPOST permalänk Diabetes av sängen?

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “DIABETES AV SÄNGEN?”

  1. [...] särskilt barnmadrasser kommer snart en liten madrass-sektion med mer info. på bloggen. (se Diabetes av sängen) Foto: Hästens barnsäng! BLOGGPOSTA permalänk Näsvänlig madrass, tack! Inlagd i [...]

Subscribe to RSS Feed