https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

DNA-SKADOR I T-BANAN!

Partiklar och dioxiner i tunnelbanan!?

T-banan kryllar av snuskiga bakterier, läser jag i Svt idag. Den kryllar av skadliga partiklar också. Som är farligare än de på den hårt trafike-rade Hornsgatan och kan ge DNA-skador enligt en doktorsavhandling från 2007. (dagensmed). Med tanke på antalet tunnelbanebränder under senare år så kan det finnas giftiga ämnen som dioxiner (som man bl a  kan få snuskigt dålig hy av) kvar i tunnlarna. Det framkom av intervjuer jag gjorde när jag skrev kap. Flamskyddad i ”kemikalieboken” (se ovan). Och luktar det inte lite snus-kigt mögel också? (bakt.snusk.svd) (dn.snusk) BLOGGPOST permalink DNA-skador i T-banan!

Both comments and pings are currently closed.

3 Kommentarer to “DNA-SKADOR I T-BANAN!”

 1. admin skriver:

  Själv åker jag ofta miljöfarlig miljöbuss:
  http://kemikaliedetektiven.se/wordpress/?p=296
  Fast på sistone har flera bussar trots alla flamdämpande medel börjat brinna på stan. Det låter inte kul!
  Var 10:e buss brinner läser jag här:
  http://blogg.gp.se/trafikbloggen/2012/03/21/var-tionde-buss-brinner/

 2. [...] (TCDD), även kallat ”dioxin”. Läs om Dålig hy av dioxin! Dioxiner i T-banan! BLOGGPOSTA permalänk USA sanerar dioxin! Inlagd i Okategoriserade | Tags: Agent Orange, dioxin [...]

 3. [...] och bisfenol som påverkar processer som spermieproduktion (precis som ålder).(se inlägg), dioxiner i T-banan samt PAHer i bl a konstgräs som många yngre såväl som äldre pappor tycks gilla Ftalater [...]

Subscribe to RSS Feed