https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

ONT OM EKO-KYCKLING!

Kycklingarna bara sitter och väntar på att dö!

Icke ekologiskt uppfödda kycklingar tycks inte ha det så kul.  De vill inte ens gå ut! Beror det på rasen eller på maten? sverigesradio
I motsats till ekologiskt uppfödd kyckling äter de sojamjöl från Brasilien (snf/soja/) som odlas med hjälp av bekämpningsmedlet parakvat som är förbjudet här (sverige-bor-agera). Sojan kan vara genmanipulerad för att tåla ogräsmedlet Round-up eller Bt (GMO i gravida) (djur-soja) (hejdågmo) 
Det är ont om eko-kyckling (och utan dubbel plastförpackning hittar man den (nog?) bara utomlands). Ekologiska ägg är det däremot ingen brist på, men hur många jämställda höns finns det? BLOGGPOST permalink Ont om eko-kyckling!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed