https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

PARKINSONS’ & KEMI!

Hanne, 57, föredrar hästryggen framför rullstolen!

Parkinsons sjukdom (PD) är en kronisk, neurologisk sjukdom som orsakas av att de nervceller i hjärnan som producerar signalsubstansen dopamin gradvid kan brytas ner vilket bl a leder till stelhet och okontrollerbara skakningar. PD kan i ca 5 % av fallen vara ärftligt betingad och ca 2000 personer i Sverige drabbas per år, ofta i  medelåldern och sjukdomen är vanligare hos män. En av dem var den nyligen avlidne skådespelaren Erland_Josephson. En annan är ovannämnda Hanne Koplev i Danmark (se nedan). Någon botande behandling finns inte…
Lösningsmedel ökar risken!
Risken för att utveckla PD ökar om man utsätts för lösningsmedlen trikloretylen* och perkloretylen** visar en ny tvillingstudie.
 (onlinlib). Högst risk fann man vid exponering för trikloretylen*, ett avfettande ämne som bl a används i kemtvätt. (Nyteknik) (Parkinsonförbund) Att symptomen kan framkallas med kemikalien MPTP upptäcktes 1982.
Miljögifter & tungmetaller
”Möjligheten av att yttre agens, ”omgivningsgifter” såsom pesticider (bekämpningsmedel) eller tungmetaller påverkar sjukdomsuppkomsten eller accelererar nervcellsbortfallet föreligger också. Ett flertal rapporter från USA talar för att risken för Parkinsons sjukdom ökar med exposition av miljögifter.” Det läser jag på Parkinsonsförbundets sida (dokument), där det även framgår att PD-
sjuka har ett ökat behov av tandvård, men några tandlagningsmaterial nämns inte, inte ens det tungmetallhaltiga amalgamet (pd/tandvard). Men det nämns av hästburna Hanne! LÄS MER!
*) Tourettes av trikloreten **) Bipolär av kemtvätt! BLOGGPOST permalink Parkinsons’ & kemi!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “PARKINSONS’ & KEMI!”

  1. [...] utreda ev. kemikaliepåverkan eller om de lider av brist på något viktigt ämne..? Läs mer i Parkinsons’ & kemi BLOGGPOST permalink Amalgam & Parkinson? Inlagd i Okategoriserade | Tags: Parkinsons [...]

Subscribe to RSS Feed