https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

BANANREPUBLIK, eller?

De stora bananpojkarna blev typ lite arga!

”Det är inte politikerna utan de multinationella bolagen som bestämmer” var den slutsats som en recensent i Kulturnyheterna i Svt drog  efter att ha sett ”Big boys gone bananas”, uppföljningen till filmen ”Bananas”  från 2009 av Fredrik Gertten (svtplay/bananas). Är det så?
Sterila av förbjudet medel!
Den första filmen beskrev hur bananarbetare i Nicaragua stämde Dole för att ha använt ett i USA sedan 1977 förbjudet bekämpningsmedel (DBCP) som gjort dem sterila (läkartidningen), vilket i sin tur ledde till att Gertten blev stämd av nämnda bananbolag, som tycks ha tentakler överallt, vilket framgår av den nya filmen och för tankarna till nån slags global bananrepublik. Fast med inslag av lokalt spannmåls-styre. År 2001 blev nämligen de svenska spannmålspojkarna arga över en reklamfilm-från-Änglamark och vann över Coop i Marknadsdomstolen: dagensmedia (i motsats till Dole som förlorade). F.ö. säljer Coop bl a Doles bananer, men de på fotot är Krav-märkta, såna som Lage gillar, han som vägrar underkasta sig! Fler recensioner: svd/big-boys-gone-bana gp/big-boys-gone dn/filmrec/big-boys BLOGGPOST permalink Bananrepublik, eller?

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “BANANREPUBLIK, eller?”

  1. [...] den (i alla fall på råttor), vilket även gäller DBPD hos bananarbetare (Bananrepublik?). En fördel kan vara att det är mindre-risk-för prostatacancer-med-nedsatt-fertilitet [...]

  2. [...] gällande gränsvärden. Läs om cocktaileffekter i Giftiga giftermål! (Inlägg Bananrepublik, eller?) P.s. Se upp med päron från Argentina, inte bara för att de rest onödigt långt utan för att [...]

Subscribe to RSS Feed