https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

BLY I LÄPPSTIFT!

L’Oreals läppstift innehöll mest bly!

Den amerikanska miljömyndigheten FDA har hittat spår av tungmetallen bly i 400 läppstiftsmärken. Fem läppstift från L’Oreal inkl. Maybelline var bland de värst förorenade. Två läppstift från Cover Girl och två från NARS hamnade också i toppen, liksom ett från Stargazer. washingt./400lipstick
Färg eller förorening?
Bly kan finnas i den röda färgen eller som förorening, men inte i E120, dvs blod från sköldlöss, väl? natgeo.mat-faergas-av-loess. Hur som helst så bör man nog inte avlägsna läppstiftet med hjälp av en sunkig servett eller med vatten från en godkänd-kran som läcker-bly! (Lite blyvatten, tack!) Foto: Softskin/SANTE BLOGGPOST permalänk Bly i läppstift!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “BLY I LÄPPSTIFT!”

  1. Kemikaliedetektiven skriver:

    Barn dog av blyförgiftning i Nigeria:
    http://www.dn.se/nyheter/sverige/sanering-efter-giftskandal-drojer

Subscribe to RSS Feed