https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

GLÖDLAMPAN TILLÅTS!

I Nya Zeeland får man välja lampa!

Efter massiva protester slapp konsumenter i Nya Zeeland utfasningen av glödlampan (2008). national.nz. (wiki/Phase-out_of_incand..) 
Förra året kovände några EU-parlamentariker och ville ha förbud mot lågenergilampan, och det noterades att kvicksilvret ofta hamnar i naturen, för att folk inte vet vad de ska göra av lampan. Skicka den till din kon-gressledamot, föreslås i lightbulbchoice
I kommentarer här skriver Petert om problemen med bly & arsenik i LED-lampor, men jag har inte hunnit sätta mig in i den frågan än. Har du? Och vad är det för metallhalogener som används i plasmalampor? (Läs om en Mystisk dammtuss)  BLOGGPOST permalink Glödlampan tillåts!

Both comments and pings are currently closed.

3 Kommentarer to “GLÖDLAMPAN TILLÅTS!”

  1. [...] vi kräva att få välja lampa som på Nya Zeeland där glödlampan tillåts? BLOGGPOSTA permalänk Onödig lågenergi! Inlagd i Okategoriserade | Tags: lågenergi « [...]

  2. [...] så såg jag att förbudet är-lätt-att-komma-runt!  Är förbudet perverst? I Nya Zeeland får man välja lampa! BLOGGP. permalink Kryphål för glödis! Inlagd i Okategoriserade | Tags: glödlampan, [...]

Subscribe to RSS Feed