https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

KEMIKALLERGISK?

Allergikänslan som handlar om gifter!

Allergikänsla-kan-ha-andra-orsaker, skriver DN idag. Visst, fråga mig och miljoner andra. Vid en allergisk reaktion reagerar immunförsvaret, när det gäller kemikaliekänslighet är det det  s.k. kemiska sinnet som larmar. Det är ett väldigt viktigt sinne som bl a  varnar oss för gifter i omgivningen och i mat, och som många skulle må bra av att utveckla lite mer. 
Men ibland kan det kanske bli lite mycket - läs om det i Kemikaliekänslig – hurra! 
Forskaren som intervjuas i DN vill utveckla en ny testmetod för kemikalieintolerans, men det nämns inte att det redan finns ett svenskutvecklat diagnostiskt test, nämligen capsaicinmetoden. Det finns fler sätt att diagnosticera det som internationellt kallas MCS (multipel kemisk känslighet). BLOGGPOSTA permalänk Kemikallergisk?

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “KEMIKALLERGISK?”

  1. Anna-Ida skriver:

    Hej & tack för en bra blogg!

    Jag har jättemycket problem med allergi som har blivit värre efter två graviditeter. Många i omgivningen reagerar på min vilja att få ett ”renare” liv för mig och mina barn. Jag vet att det är något jag troligen äter eller kommer i kontakt med som gör mig allergisk. Det kan vara både damm, textiler & mat. Efter modets offer är det inte konstigt längre. Jag slängde för ett tag sedan ut en modern ryamatta, troligen impregnerad med både perflourerade ämnen och flamskyddsmedel och jag blev snabbt bättre. När det gäller mat så tål jag inte aromer och vissa konserveringsmedel. Det jobbiga är när jag blir den konstiga, när det konstiga är att vi har så grymt mycket skit runt oss. Jag känner mig som den normala när min kropp faktiskt reagerar på att något är fel. Brukar tänka som du när jag handlar, ”ska de verkligen äta det där?”

Subscribe to RSS Feed