https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

FLYGPLATS DOFTSÄTTS!!

Hellre möss än parfym på flyget! 

Mus stoppar SAS-avgång, läser jag i Svd. På 80-talet stoppade dåvarande SAS-chefen Janne Carlzon  parfymsprayandet i kabinerna (i samband med taxfree-försäljning), då han själv besvärats av dofterna.
Nu doftsätts Arlanda flygplats. Anställda protesterar liksom Astma- och Allergiförbundet som har synpunkter på doftsättning av offentliga miljöer: Brev till kommuner, doftsättning 111212.  
Är doften hormonstörande?
Men det handlar inte bara om överkänslighet  – tänk om det finns nerv- eller hormonstörande ämnen i doften? (Se Upphetsande doftgran) Kanske t o m sådana som är förbjudna i produkter för små barn och därför informationspliktiga vid förfrågan. Kanske är det rentav en djurrättsfråga? Möss mår nämligen inte heller så bra av parfym. Läs mer i ”Kemikalieboken” – klicka ovan! (ännu-ingen-mus-infångad) (fotoakuten) BLOGGPOST permalink Flygplats doftsätts!!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “FLYGPLATS DOFTSÄTTS!!”

  1. [...] kemikalier finns på julpapper och i dofterna-som får-oss-att-köpa-mer? (Må bra vs må då.) (Flygplats doftsätts) BLOGGPOSTA permalänk Jobbigaste julpappret? Inlagd i Okategoriserade | Tags: julpapper, [...]

Subscribe to RSS Feed