https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

KLIMATSMART LIVSSTIL?

-Inte utan min LATTEVISP!!!

Det cirkulerar ett upprop på nätet där man kräver en mer radikal klimatpolitik och förändrad livsstil. Vá - ska dom ta min lattevisp? Över min döda kropp!  Den innehåller visserligen både plast och metall och drivs med batterier som måste bytas stup i kvarten, men det får väl ändå va nån måtta på hur mycket man ska offra privat när användningen av fossila bränslen får stöd med 300 miljarder $/år (sr.se), medan förnybar energi bara får en 1/3 och sopor-väller ut i-havet på Maldiverna. Vá!
Och jag ba måste ha den för att kunna skumma ekologisk mjölk i koppen innan jag häller på ekologisk espresso från min lilla italienska mockabryggare. Så det så!
Fast nu tycks även Ban-Ki Moon, FN:s generalsekreterare, vara ute efter min lattevisp! Eftersom läget är fastlåst-på-klimatmötet rekommenderar han klimatåtgärder på hemmaplan
Över våra huvuden?
Ska man skrota datorer och mobiler också? Hur ska folk kunna umgås utan Facebook? Och man måste väl få dricka ta-med-kaffe på bussen och käka dito middag framför tv:n medan man kollar när andra lagar mat. Man ska väl ändå inte behöva laga mat själv? Och förresten kommer man att få ha spisen kvar? Vem ska bestämma vad vi får behålla och vad vi ska avstå ifrån? Blir det klimatdiktatur, typ?
Asså jag får faktiskt ont i armen av att vispa mjölk manuellt!!
Är bakåt det nya framåt?
Jaha, i ovannämna upprop vill man fokusera på transporter och mat!! Vá, ska man cykla till Thailand varje år? Då blir det väl ännu svårare för ekonomiskt-pressade-flygbolag att minska utsläppen! Och ska man bli tvångsvegan? Fast det sistnämnda kanske är lika bra när man knappt vågar äta dispensfisken i Östersjön! Men jag är inte omöjlig…LÄS FORTSÄTTNINGEN HÄR
BLOGGPOSTA permalänk Klimatsmart livsstil?

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “KLIMATSMART LIVSSTIL?”

  1. [...] står på din önskelista i år? – Fred på jorden och en hållbar visp? Apropå förra inlägget så har f.d. språkröret  Birger Schlaug formulerat sig kring samma grundtema; klimatdilemmat [...]

  2. [...] gjorde de inte för 40 år sen. Det behövs verkligen livsstilsförändringar. Fast helst inte utan min lattevisp! BLOGGPOST permalink Nytänk vid miljömöte! Inlagd i Okategoriserade | Tags: Stockholm +40 [...]

Subscribe to RSS Feed