https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

CANCER AV MILJÖSKÄL!

Kemikalieromans bakom cancerökning?

Idag skriver Dn om livsstilen-bakom-många-cancerfall. I den brittiska studie man hänvisar till handlar det om rökning, alkohol och brist på frukt och grönsaker. Men kemikalierna då? Det finns forskare som menar att miljögifter ligger bakom en stor del av alla cancerfall. 
Ökning med 85 procent!
President Nixon startade år 1971 ett krig mot cancer, skriver pittsburghcitypaper. Då var det en av fyra amerikaner som drabbades. ”Fyra decennier senare – efter det att hundratals miljarder dollar spenderats på forskning, strålning och kemoterapi – har siffran ökat till omkring två av fem”. En ökning med 85 % mellan åren 1950-2003, vilket man menar kan bero på vår ”kemikalieromans”, dvs den parallella ökade användningen av kemikalier. Dock är det är färre som dör nu. Åtminstone inte lika snabbt som förr. Även Barncancer ökar! BLOGGPOST permalink Cancer av miljöskäl!

Both comments and pings are currently closed.

3 Kommentarer to “CANCER AV MILJÖSKÄL!”

  1. [...] uppstå. Själv kommer jag att barrikadera mig fast jag är så långt ifrån gravid man kan bli. (Cancer av miljöskäl) fotoakuten BLOGGPOST permalänk Cancerregn i natten? Inlagd i Okategoriserade | Tags: [...]

  2. [...] 100 år. (Hur ska det gå till när lika många nyfödda beräknas få cancer under sin livstid? (Cancer av miljöskäl). Är de äldsta piggast? De äldre har resurser, menar Statsministern, och det kan nog [...]

  3. [...] ger-hopp-om-ny-cancerbehandling! Då är det väl bara att fortsätta förgifta sig, eller? (Cancer av miljöskäl) Fast kemikalier kan påverka på många sätt: ehp03.gov BLOGGPOST [...]

Subscribe to RSS Feed