https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

GRÄSLIGT GASLAND!

Hur ersätter man en bäck…?

”Tillväxt-Stellan” Tengroth (se inlägg) har sett Gasland på tv och skriver:
”Filmen handlar om utvinning av fossil gas (vanligtvis kallad naturgas). Den som till äventyrs tror att detta är en lösning på energiproblemet, den dag som oljan börja sina, borde definivt se denna Oscarsnominerade film. Både den fysiska och formella hanteringen är riktigt grisig.
Förgiftade vattendrag!
Vatten ur kökskranen kan fatta eld, folk som bor i närheten av borrningsplatser över hela USA har blivit kroniskt sjuka, förgiftade vattendrag tar död på kreatur och växtlighet och enorma gasexplosioner har dolts av statliga myndigheter.”
Går att se fram till 27/10  svtplay.se/gasland Kort trailer: youtube/  Torrbäck: fotoakuten 
Om euron & gamla sanningar skriver Stellan i fria.nu BLOGGPOST permalink Gräsligt gasland!

Both comments and pings are currently closed.

2 Kommentarer to “GRÄSLIGT GASLAND!”

  1. Kemikaliedetektiven skriver:

    Förskräckligt det som visas i filmen. Undrar förresten hur gas till östeuropa utvinns/produceras i Ryssland.
    Undrar också vad det är för gas vi numera använder i Stockholm, den som förut hette Stadsgas och som ibland kunde förnimmas sippra ut under dörrar och via brevlådor i flerfamiljshus med gas – typ ett jag bodde i förut – p g a otäta spisar, ledningar eller otillräckligt igenskruvade kranar, dock inte tillräckligt för att orsaka en explosion eller ens för att folk i allmänhet skulle märka nåt.
    Nu bor jag i ett gasfritt hus och slipper sniffa runt i trapphuset och varna folk…

  2. Stellan Tengroth skriver:

    Har inte 100 % koll på den ryska gasen, men har inte hört om att den skulle vara utvunnen på samma sätt som i gasland-filmen, däremot vet jag att man i baltikum har skiffergas som utvinns på samma sätt som i USA.

Subscribe to RSS Feed