https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

FRIGOLIT-KANTARELL!

Svamp på plast eller plast av svamp?!

”Betrakta dom som flugsvamp”, sa Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson om okända kemikalier. Det skulle även kunna gälla champinjoner och kantareller. Att man ska betrakta dem som flugsvamp, alltså!  I alla fall om de har odlats på frigolit (=polystyren/cellplast – Sugrör som suger? ).
Svampattrapper!
Jag brukar inte lyssna på matporr, men idag råkade jag höra Meny i P1, där en kvinna besökte en partihall och fick veta att svamp från Holland som är odlad på frigolit, helt utan jord, inte smakar nåt. -Det är bara imitationer av svamp och tomat och inget man vill att konsumenterna ska veta, sa en anställd. Hm, men borde inte konsumenterna märka nåt?? -Numera måste man använda svampbuljong för att få nån smak, sa han.
Miljövänlig svamp-plast?
När jag sökte på nätet för att få bekräftat att jag uppfattat svampsorterna rätt upptäckte jag motsatsen – att plast kan tillverkas av svamp. Kanske bättre så. plastic-grown-from-mushrooms/  Kantareller, grå flugsvamp o. rosenkremla. fotoakuten  BLOGGPOSTA permalänk Frigolit-kantarell!

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “FRIGOLIT-KANTARELL!”

  1. Kemikaliedetektiven skriver:

    Har länge undrat hur de kan sälja kantareller så billigt på Hötorget. Typ 9-10 kronor kilot vid stängningsdags (eller har jag hört fel?). Nån måste ju ha gått i skogen och plockat alla dessa högar av svamp, har jag tänkt. Men nu fattar jag – det kanske är frigolit-kantareller? Fast i så fall borde de vara superdyra, eftersom de odlas på råolja…

Subscribe to RSS Feed