https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

TJOCK AV KEMIKALIER?

Varför lagrar fetas fettceller hellre fett än gör sig av med det?

En ny studie visar att fettceller-är olika-hos-feta-och-slanka när det gäller att lagra respektive göra sig av med fetter! Har vi inte hört det förut? Hur som helst så vet man inte om oförmågan att göra sig av med fett fanns hos cellerna redan innan personen blev fet eller om den har orsakats av fetman. Kanske har den orsakats av hormonstörande kemikalier (som jag skrev om häromdan i Fet av tandplast), den typ av fett man konsu-merar och/eller FTO? 32-gener-som-gör-oss-fetare. Forts. permalänk

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “TJOCK AV KEMIKALIER?”

  1. [...] Det finns fler fetma-relaterade ämnen, t ex ftalater (Fetma av ftalater). (Tjock av kemikalier) fotooakuten BLOGGPOSTA  permalänk Övervikt & miljöspöken! Inlagd i Okategoriserade | [...]

Subscribe to RSS Feed