https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

KVITT KVICKSILVER ?

Tonvis med metaller begravs men kvicksilver har vingar!

Kyrkan vill återvinna_metallrester_från_krematorier - inte gräva ner dem! 
(svd.se) (aftonbladet)  Bra, men ett värre problem kan vara att  kvicksilver från amalgamfyllningar förgiftar lakvattnet. (a-skandal). 
Kvicksilver förångas 
Amalgam förbjöds 2009 men det finns fortfarande många ton kvicksilver kvar i svenska munnar. Det är den enda metall som förångas redan i rumstemperatur. Vid  kremering sprids kvicksilvret i luften. I alla fall om krematoriet saknar filter, vilket många anläggningar gjorde 2005, då bara hälften klarade miljökraven (miljövänlig efter döden)
Dra ut eller rena?
2004 föreslog Kemikalieinspektionen att giftiga tänder ska avlägsnas före begravning/ kremering, men det har ansetts oetiskt, bl a för att det är svårt att få en avliden att gapa. Men det problemet kanske man slipper för utsläppen ska upphöra till 2015. Det är i alla fall målsättningen, enligt ki.se.  En del krematorier lägger sedan 2007 selenampuller på kistorna som ska absorbera kvicksilvret: emcoplate.se/krem2. Men Karlstads krematorium släpper fortfarande ut 2,5 kg per år (senaste-nytt-om/kvicksilver). (Inlägg: Ful av amalgam) P.s. Kyrkogårdsmaskar har det inte lätt…

Both comments and pings are currently closed.

4 Kommentarer to “KVITT KVICKSILVER ?”

 1. Sol skriver:

  …många ton kvicksilver kvar i svenska munnar i amalgamet är också ett omfattande hälsoproblem, som inte många är medvetna om. Kvicksilver är nämligen ett av jordens farligaste gifter som påverkar hälsan. Bl a kan det yttra sig i utbrändhetssymtom, allergier, yrsel, fibromyalgi och mycket annat…
  Se info:
  http://www.tf.nu
  http://www.kvicksilver.org

 2. [...] fortfarande i en del andra applikationer. *) Amalgamförbud i Sverige 2009, men är vi Kvitt kvicksilvret? Smittskyddsinstitutet om vaccin. En annan länk; kvicksilver–autism-dr-stoller  [...]

 3. [...] kan man stoppa in dem i människor?) (Tid. inlägg: Kvicksilver & autism 0. Kvitt kvicksilver? ) Absorberar eller bryter ner? Helt kan man inte bli av med kvicksilver för det är ett [...]

 4. [...] ner. (rod/metall återvinnas). Vad man ska göra med kvicksilver från amalgam framgår inte (Kvitt kvicksilver?). Det kanske hamnar i lågenergilampor? BLOGGPOSTA permalänk Döda blir miljövänliga? Inlagd i [...]

Subscribe to RSS Feed