https://www.facebook.com/kemikaliedetektiven

MILJÖSKADLIG MAJBLOMMA?

Kan man hjälpa hållbart utan plast- och metall från Kina?

Bojkotta majblomman och andra icke hållbara små prylar, tycker jag.
Và löjligt, tycker nog många läsare. Varför skriver hon om såna småsaker?
Men ‘många bäckar små’, är mitt motto – särskilt ‘många onödiga bäckar’  (typ fyrverkerier & ftalatgranar)
Men barn som hjälper barn. Det är väl ändå nåt bra, eller?
Möter en energisk liten majblommesäljare på stan. 
De stora blommorna är av papp. Men de små känns mer som plast? Han vet inte. Och nålen – den torde vara rätt hårdsmält om den hamnar i någons mage! (plastic-found-in-a-single-turtles-stomach) (ja, alla plastbitar återfanns i en enda sköldpadda, och det är många djurarter som drabbas, ‘men skärp dig’, tänker nog ovannämnde skeptiker, ‘inte slänger man väl sin majblomma i naturen’…hm, kanske inte, på de här bilderna finns i varje fall ingen!)
Är de helt av papp?
2009 omsatte man 50 miljoner kronor! Köp-extra-många-i-år skriver Centern och rättvisa är viktigt, läser jag på majblommans hemsida. Förr i tiden var blommorna hand- och närproducerade, men om materialet hittar jag ingen information. Ringer upp och får svaret att alla blommor är av papp (vá bra), men sen vet man inte säkert och för att få veta det samt hur många som produceras, hur de reser hit och om de kan återvinnas ombes jag maila lena.holm@majblomman.se, men det har jag ingen lust med så här före påsk. Är det nån som har? Apropå traditioner så får man väl hoppas att åtminstone midsommarstången är mijövänlig och inte har åkt runt halva jorden! Så här skriver Resume.se om majblomman. Den blå på bilden är från 1907!

P.s. Hm, inlägget kanske är lite löjligt när allt kommer omkring. Borde nog ha skrivit om påskgodis istället. Själv äter jag bara ekologiskt lusblod! svt/torkade_loss dn/loss-fargar-paskgodis skanskan/loss-godis allergi-godis Hm, choklad-barnarbete är nog värre än ovannämnda på Stockholms gator: aftonbladet

Both comments and pings are currently closed.

En kommentar to “MILJÖSKADLIG MAJBLOMMA?”

  1. [...] att ftalater även kan finnas på fotbollsplan.) Läs om Giftigt fyrverkeri & Miljöfarlig majblomma och om varför-det heter-majstang-när-midsommar-firas-i-slutet-av-juni. Inlagd i Okategoriserade [...]

Subscribe to RSS Feed